Mama Mia! Pastapidot!

Mama Mia! Pastapidot!

Juhlistaaksemme upeita Mama-perheen uutuuksia, järjestimme yhdessä Pidot Productionsin Lillin ja Viivin kanssa ihanat italiahenkiset pastapidot toimitusjohtajamme Annaleena Hakolan kotona. Nappaa tästä Lillin ja Viivin reseptit talteen tulevia kokkailuja varten.

Semolinapasta

2 annosta

200 g (n. 3 dl) semolina-jauhoa

1 dl kuumaa vettä

Mittaa jauhot ja laita ne kasaksi pöydälle. Tee sormella jauhokasan keskelle iso kuoppa ja lisää siihen vesi. Sekoita haarukalla niin, että neste pikkuhiljaa sekoittuu jauhoihin. Kun seos on murumainen, ala työstää taikinaa käsin. Alusta vähintään viisi minuuttia. Jos taikina on murenevan kuivaa vielä parin minuutin alustamisen jälkeen, lisää muutama tippaa vettä. Varo kuitenkin liiallista veden lisäämistä, sillä taikinan kuuluu olla hyvin jämäkkää, että sen muotoilu myöhemmin onnistuu.

Peitä taikina kelmulla tai laita se muovipussiin ja annan vetäytyä huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia. Muotoile haluamallasi tavalla.

Pastan keittämisestä:

Pastavesi kannattaa suolata huolella. Veden kuuluu olla yhtä suolaista kuin merivesi, sillä taikinaan ei lisätä suolaa. Lisää siis vähintään 2 tl suolaa per 1 litra vettä.

Tuorepastaa keitetään 2-4 minuuttia riippuen pastan muodosta ja paksuudesta. Pasta kannattaa lisätä aina suoraan kastikkeeseen pannulle. Pastavettä kannattaa ottaa talteen, sillä voi ohentaa kastikkeen sopivaksi.

Täydellinen tomaattikastike

4 annosta

1 purkki (400 g) paseerattua tomaattia

8 dl vettä

2 valkosipulinkynttä

1 pepperoncino chili tai 0,5 tl kuivattuja chilihiutaleita

2 basilikan oksaa

0,5 dl oliiviöljyä

(1 rkl voita)

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Anna tomaattikastikkeen kiehua hiljalleen 1-2 tuntia välillä hämmentäen, kunnes se on sakeaa. Poista pehmennyt valkosipuli ja basilikan lehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää halutessa nokare voita. Se pyöristää ihanasti tomaatin hapokkuutta.

Lehtikaali-suolasitruunapesto

4 annosta

100 g lehtikaalia

0,5 dl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

2 rkl hienonnettua suolasitruunaa

1 dl parmesaania raastettuna (tai 1 rkl ravintohiivahiutaleita)

suolaa ja mustapippuria

Laita keskikokoinen kattilallinen vettä kiehumaan (3-4 litraa). Mausta runsaalla suolalla, noin 2 tl/litra. Poista lehtikaalista paksuin keskiosa ja revi lehtikaali pienemmäksi. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta parmesaani. Hienonna suolasitruuna veitsellä.

Kun vesi kiehuu, upota lehtikaali veteen ja keitä kaksi minuuttia. Nosta lehtikaali reikäkauhalla suoraan blenderiin ja lisää valkosipuli, oliiviöljy ja suolasitruuna. Aja hienoksi tahnaksi ja ohenna lorauksella keitinvettä, niin että kastike on lusikoitavaa. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi parmesaani tai ravintohiivahiutaleet.

Sardellikastike

4 annosta

6 valkosipulinkynttä

3 sardellifilettä

2 rkl kapriksia

0,5 dl oliiviöljyä

1 dl valkoviiniä

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

mustapippuria ja suolaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa sardellifileitä veitsellä hieman pienemmiksi. Hienonna persilja.

Laita oliiviöljy pannulle ja lisää valkosipulit, kaprikset ja sardellifileet. Kuullota miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes valkosipuli on pehmennyt ja saanut hieman väriä. Lisää valkoviini ja keitä muutama minuutti niin, että viini haihtuu lähes kokonaan. Lisää silputtu persilja.

Laita pasta suoraan keitinvedestä pannulle kastikkeen joukkoon. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.

Sikuri-mandariinisalaatti

4 annosta

1 pieni kerä punasikuria

1 fenkoli

3 mandariinia

1 dl kalamataoliiveja

Kastike:

1 tl dijonsinappia

1 tl jyväsinappia

1 rkl sherry- tai punaviinietikkaa

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1,5 dl oliiviöljyä

Revi sikurinlehdet suupaloiksi. Viipaloi fenkoli ohuelti veitsellä tai mandoliinilla. Kuori mandariinit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.

Laita kaikki kastikkeen ainekset pieneen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Laita sikuri ja fenkoliviipaleet kulhoon. Sekoita kastike joukkoon ja asettele vadille. Lisää mandariinirenkaat ja oliivit.

Sitruunajäätelö

10 pientä annosta

5 sitruunaa

1 tlk kondensoitua kookosmaitoa

2,5 dl kauravispiä

Halkaise neljä sitruunaa pitkittäissuunnassa kahtia. Koverra sitruunoiden sisus pois käyttämällä juuresveistä ja lusikkaa. Leikkaa sitruunanpuolikkaiden pohjasta pieni pala veitsellä pois, niin että ne pysyvät tasaisesti pystyssä. Laita sitruunakupit pakastimeen jäätymään.

Laita koverrettujen sitruunoiden hedelmäliha siivilään kulhon päälle. Purista mehu siivilän läpi kulhoon nyrkkiä tai lusikkaa käyttäen. Mittaa mehusta 1 dl talteen, loput voit käyttää muuhun ruoanvalmistukseen. Raasta viidennen sitruunan kuori.

Vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Sekoita kondensoitu kookosmaito, 1 dl sitruunamehua ja kuoriraaste joukkoon. Laita seos laakeaan pakastimen kestävän astiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia. Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa.

Tarjoa jäätelö sitruunakupeista.

 

Ihania hetkiä keittiössä ja pöydän ääressä rakkaimpien kanssa!

TUTUSTU MAMA-SARJAAN
590,00