Sohvan kevätsiivous

Kevään saapuessa on monella mielessä kunnon kevätsiivous, armoton aurinko kun paljastaa ikävästi nurkissa pyörivät pölypallerot ja sohvakin voi alkaa näyttää siltä, että se kaipaisi pientä huoltamista. Ei hätää! Sohviemme huolto on tehty helpoksi, ja lisäksi se voi olla hauskaa kuten kuvista näkyy!

 

IMG_8386

IMG_8379

IMG_8409

Sohvan pikahuolloksi riittää tyynyjen vieminen pihalle tuulettumaan, jossa niitä voi kevyesti tampata (tähän osuuteen kannattaa ottaa lapset mukaan, mikään ei ole niin hauskaa kuin maja- ja piilosleikit sohvatyynyjen seassa). Jos sinulla ei ole mahdollisuutta viedä tyynyjä ulos, riittää imurointi matalalla teholla tekstiilisuulakkeella.

Jos sohvan päälliset vaativat pesua, riittää usein istuin- ja selkätyynjen peseminen. Niiden peseminen on helppoa, koska niiden päälliset irroitetaan vain vetoketjut avaamalla. Tyyny kannattaa taivuttaa keskeltä kahtia, jolloin päällisen irroittaminen käy helpommin. Pese pesukoneessa ohjeen mukaan, yleensä hienopesu 30 asteessa, mietoa pesuainetta käyttäen. Linkousta ei suositella. Päälliset kuivuvat nopeasti, ja ne kannattaa asettaa paikalleen hieman kosteana.

Rungon kangas harvemmin pääsee likaantumaan siten, että se vaatisi pesua. Jos päällinen on kuitenkin pestävä, sen saa irti rungosta yksinkertaisesti ujuttamalla sormet tarranauhan väliin ja vetämällä päällisen pois paikoiltaan. Irtopäällinen pestään pesukoneessa hienopesuohjelmalla 30 asteessa, emme suosittele linkousta.

Jotta kangas säilyisi mahdollisimman hyvänä mahdollisimman pitkään, suosittelemme myös vastakappaleen asettamista tarranauhaan. Joissain tapauksissa se on tarrannut pesun aikana kankaaseen aiheuttaen vahinkoa kankaalle. Tämän ennaltaehkäisemiseksi voit tilata meiltä veloituksetta tarranauhan vastakappaletta (info@hakola.fi), tai voit ostaa sitä esimerkiksi Eurokankaasta.

 

IMG_8278

Hyvä vaihtoehto on myös irtopäällisen pesettäminen pesulassa, koska usein kotikoneet eivät ole suunniteltu näin suurten kappaleitten pesemiseen. Istuin- ja selkätyynyjen pesu sen sijaan kotikoneessa onnistuu näppärästi!

Rungon päällisen paikalleen asettaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, jotta kankaan saa asettumaan kauniisti paikalleen. Se on helpointa tehdä kankaan ollessa hieman kostea, ja täten se myös kuivuu suoraksi. Istuintyynyt kannattaa taas taittaa keskeltä kahtia ja sitten ujuttaa huppu paikalleen, vetoketjua kiinni laitettaessa kannattaa toisella kädellä painaa tyynyä alaspäin, jolloin vältetään vanun meneminen vetoketjun väliin.

Mukavia sohvanhuoltohetkiä!

IMG_8333

IMG_8364



TILAA UUTISKIRJE:



SEURAA MEITÄ:

Facebook
Instagram
Pinterest

HAKOLA HUONEKALU OY

Niemenkyläntie 238
66320 Jurva
info@hakola.fi
010 3370099

HAKOLA SHOP

Fredrikinkatu 28
00120 Helsinki
satu-sofia.isberg@hakola.fi
shop@hakola.fi
0503582739

ti – pe 10-18
la 10-15

TILAUKSET

Aina ilmainen toimitus Suomeen.

Toimitusaikamme on noin 6-8 viikkoa.

Tilaa helposti verkkokaupastamme – maksu verkkopankin ja yleisimpien luottokorttien avulla. Verkkokaupassamme myös Klarna lasku-, ja osamaksumahdollisuus.

Voit tehdä tilauksen myös sähköpostitse info@hakola.fi. Palvelemme mielellämme
henkilökohtaisesti!