Sohvan kevätsiivous

HOITO-OHJEET

Sohvan kevätsiivous

Kevään saapuessa monella on mielessä kunnon kevätsiivous, armoton aurinko kun paljastaa ikävästi nurkissa pyörivät pölypallerot ja sohvakin voi alkaa näyttää siltä, että se kaipaisi pientä huoltamista. Ei hätää, sohviemme huolto on tehty helpoksi. Lisäksi se voi olla hauskaa, kuten kuvista näkyy!

Sohvatyynyjen irtopäällisten huolto

Sohvan pikahuolloksi riittää tyynyjen pöyhiminen, ja niiden vieminen pihalle tuulettumaan. Tähän osuuteen kannattaa ottaa lapset mukaan, mikään ei ole niin hauskaa kuin maja- ja piilosleikit sohvatyynyjen seassa! Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tuulettaa tyynyjä ulkona, voit myös imuroida ne matalalla teholla tekstiilisuulakkeella.

Jos sohvan päälliset vaativat pesua, riittää usein hyvin vetoketjullisten istuin- ja selkätyynjen päällisten peseminen. Päällisten irrottaminen käy kätevästi, kun taivutat tyynyn ensin polvien välissä kaksin kerroin. Pese päälliset pesukoneessa kunkin kankaan ohjeen mukaan. Päälliset kuivuvat nopeasti, ja vältyt silittämiseltä, kun asetat ne takaisin paikalleen hieman kosteana.

Sohvatyynyjen irtopäällisten huolto

Voit hyvin pesettää rungon päälliset myös pesulassa, jos ne ovat liian suuret kotikoneessa pestäväksi. Istuin- ja selkätyynyjen päällisten pesu onnistuu yleensä mainiosti myös kotikoneessa.

Rungon päällisen paikalleen asettaminen vaatii hieman aikaa ja huolellisuutta, jotta kankaan saa asettumaan kauniisti paikalleen. Verhoilu onnistuu helpoiten kankaan ollessa hieman kostea, jolloin se myös kuivuu suoraksi. Aseta ensin kulmat paikalleen, ja vedä kangas sitten takaisin rungon päälle tasaisesti joka puolelta vuorotellen.

Istuintyynyt kannattaa taittaa keskeltä kahtia polvien välissä, ja sitten sujauttaa päällinen paikalleen. Paina toisella kädellä tyynyä pois vetoketjun alta sulkiessasi vetoketjun, jotta vanua ei pääse väliin. Mukavia sohvanhuoltohetkiä!

Sohvatyynyjen irtopäällisten vaihto
Sohvatyynyjen irtopäällisten huolto
Sohvan viikkohuolto – näillä vinkeillä lisäät sohvasi käyttöikää

Milloin olet viimeksi huoltanut sohvasi? Saat sohvallesi tai nojatuolillesi reilusti lisää käyttöikää kun huollat sitä säännöllisesti. Verhoillut kalusteet kaipaavat viikottaista huolenpitoa, joka ei vaadi paljon vaivaa mutta tekee kalusteistasi mukavampia käyttää.

Lue lisää
Sohvan kevätsiivous

Kevään saapuessa monella on mielessä kunnon kevätsiivous, armoton aurinko kun paljastaa ikävästi nurkissa pyörivät pölypallerot ja sohvakin voi alkaa näyttää siltä, että se kaipaisi pientä huoltamista. Ei hätää! Sohviemme huolto on tehty helpoksi, ja lisäksi se voi olla hauskaa kuten kuvista näkyy!

Lue lisää