Sohvan kevätsiivous

HOITO-OHJEET

Sohvan kevätsiivous

Kevään saapuessa monella on mielessä kunnon kevätsiivous, armoton aurinko kun paljastaa ikävästi nurkissa pyörivät pölypallerot ja sohvakin voi alkaa näyttää siltä, että se kaipaisi pientä huoltamista. Ei hätää! Sohviemme huolto on tehty helpoksi, ja lisäksi se voi olla hauskaa kuten kuvista näkyy!

Sohvatyynyjen irtopäällisten huolto

Sohvan pikahuolloksi riittää tyynyjen vieminen pihalle tuulettumaan, jossa niitä voi kevyesti tampata (tähän osuuteen kannattaa ottaa lapset mukaan, mikään ei ole niin hauskaa kuin maja- ja piilosleikit sohvatyynyjen seassa). Jos sinulla ei ole mahdollisuutta viedä tyynyjä ulos, riittää imurointi matalalla teholla tekstiilisuulakkeella.

Jos sohvan päälliset vaativat pesua, riittää usein istuin- ja selkätyynjen peseminen. Niiden peseminen on helppoa, koska niiden päälliset irroitetaan vain vetoketjut avaamalla. Tyyny kannattaa taivuttaa keskeltä kahtia, jolloin päällisen irroittaminen käy helpommin. Pese pesukoneessa ohjeen mukaan, yleensä hienopesu 30 asteessa, mietoa pesuainetta käyttäen. Päälliset kuivuvat nopeasti, ja ne kannattaa asettaa paikalleen hieman kosteana.

Sohvatyynyjen irtopäällisten huolto

Hyvä vaihtoehto on myös irtopäällisen pesettäminen pesulassa, koska usein kotikoneet eivät ole suunniteltu näin suurten kappaleitten pesemiseen. Istuin- ja selkätyynyjen pesu sen sijaan kotikoneessa onnistuu näppärästi!

Rungon päällisen paikalleen asettaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, jotta kankaan saa asettumaan kauniisti paikalleen. Se on helpointa tehdä kankaan ollessa hieman kostea, ja täten se myös kuivuu suoraksi. Istuintyynyt kannattaa taas taittaa keskeltä kahtia ja sitten ujuttaa huppu paikalleen, vetoketjua kiinni laitettaessa kannattaa toisella kädellä painaa tyynyä alaspäin, jolloin vältetään vanun meneminen vetoketjun väliin. Mukavia sohvanhuoltohetkiä!

Sohvatyynyjen irtopäällisten vaihto

Hyvä vaihtoehto on myös irtopäällisen pesettäminen pesulassa, koska usein kotikoneet eivät ole suunniteltu näin suurten kappaleitten pesemiseen. Istuin- ja selkätyynyjen pesu sen sijaan kotikoneessa onnistuu näppärästi! Rungon päällisen paikalleen asettaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, jotta kankaan saa asettumaan kauniisti paikalleen. Se on helpointa tehdä kankaan ollessa hieman kostea, ja täten se myös kuivuu suoraksi. Istuintyynyt kannattaa taas taittaa keskeltä kahtia ja sitten ujuttaa huppu paikalleen, vetoketjua kiinni laitettaessa kannattaa toisella kädellä painaa tyynyä alaspäin, jolloin vältetään vanun meneminen vetoketjun väliin.

Mukavia sohvanhuoltohetkiä!

Sohvatyynyjen irtopäällisten huolto