Hakola Jumbo Wool -sohva okran värisellä Planum-kankaalla.

Sohvan hoito-opas

Toivomme, että sinun ja sohvasi yhteinen matka on onnellinen ja kestävä. Muistathan siis antaa sohvallesi huomiota ja huolenpitoa!

Sohvan
hoito-opas

Toivomme, että sinun ja sohvasi yhteinen matka on onnellinen ja kestävä. Muistathan siis antaa sohvallesi huomiota ja huolenpitoa!

Hakola Jumbo Wool -sohva okran värisellä Planum-kankaalla.

Sohvan hoito-ohjeet

Suosittelemme pöyhimään selkätyynyjä jokaisen siivouksen yhteydessä. Tyynyjen paikkaa kannattaa välillä myös vaihtaa. Sekä sohvatyynyt että sohvan runko tulee imuroida tasaisin väliajoin tekstiilisuulaketta käyttäen. 

Mikäli istuintyynyn päällinen on ajan saatossa päässyt hieman liikkumaan, kannattaa päällisiä asetella uudelleen, jotta muoto palautuu. Vesipesua kestävät päälliset voi tarvittaessa myös käyttää pesukoneessa, mikä myöskin helpottaa muodon palautumista.

Luonnonkuituja sisältävät kankaat sekä kankaat, joissa on pitkiä langanjuoksuja (esimerkiksi buklee-kankaat), voivat nyppyyntyä käytössä. Etenkin luonnonkuituiselle kankaalle on tyypillistä, että siitä irtoaa pieniä kuituja, jotka saattavat istumisen jälkeen kiertyä nypylle kankaan pintaan. Joskus nukkaantuminen voi johtua myös siitä, että kankaan pintaan irtoaa kuituja muista tekstiileistä, kuten vaatteista tai torkkupeitosta. Säännöllinen pinnan imurointi auttaa estämään nukkaantumista, mutta oiva apuväline on myös nukanpoistokone. Nukanpoistokoneella annat tekstiilille siistimmän ilmeen ja lisää käyttöikää.

Seuraavia ohjeita seuraamalla pystyt nauttimaan sohvastasi yhä pidempään.

  1. Imuroi sohvatyynyt sekä runko, esimerkiksi kerran kuussa.
  2. Käytä nukanpoistokonetta mahdolliseen nukkaantumiseen.
  3. Pöyhi selkätyynyjä tasaisin väliajoin.
  4. Vaihda välillä selkätyynyjen paikkaa. Tee sama istuintyynyille.
  5. Poista tahrat mahdollisimman nopeasti.
    Pienet tahrat lähtevät esimerkiksi Sofa Care Kit -hoitopakkauksesta löytyvällä puhdistusaineella. Easy Care -kankaat voit pestä myös kotikoneessa, mikäli kankaaseen tulee isompaa tahraa. Naturals -kankaille suosittelemme kuivapesua.

Sohvan säännöllinen huolto

LUE LISÄÄ:

Kokemuksia päällisten pesusta

Tiina Ilmavirta Design Wash -blogin takaa toteutti kodissaan isomman kevätsiivouksen, jonka tiimoilta hän puhdisti perheen molemmat sohvat, toisen Softcaren tekstiilipesua käyttäen ja toisen pesukoneessa pesemällä. Suurin osa Hakolan kankaista on itsessään likaahylkiviä, mutta toisinaan näkyviä tahroja kuitenkin tulee.

Lue lisää
Sohvan viikkohuolto – näillä vinkeillä lisäät sohvasi käyttöikää

Milloin olet viimeksi huoltanut sohvasi? Saat sohvallesi tai nojatuolillesi reilusti lisää käyttöikää kun huollat sitä säännöllisesti. Verhoillut kalusteet kaipaavat viikottaista huolenpitoa, joka ei vaadi paljon vaivaa mutta tekee kalusteistasi mukavampia käyttää.

Lue lisää
Sohvan kevätsiivous

Kevään saapuessa monella on mielessä kunnon kevätsiivous, armoton aurinko kun paljastaa ikävästi nurkissa pyörivät pölypallerot ja sohvakin voi alkaa näyttää siltä, että se kaipaisi pientä huoltamista. Ei hätää! Sohviemme huolto on tehty helpoksi, ja lisäksi se voi olla hauskaa kuten kuvista näkyy!

Lue lisää