Hakola Jumbo Wool -sohva okran värisellä Planum-kankaalla.

Sohvan hoito-opas

Toivomme, että sinun ja sohvasi yhteinen matka on onnellinen ja kestävä. Muistathan siis antaa sohvallesi huomiota ja huolenpitoa!

Sohvan
hoito-opas

Toivomme, että sinun ja sohvasi yhteinen matka on onnellinen ja kestävä. Muistathan siis antaa sohvallesi huomiota ja huolenpitoa!

Hakola Jumbo Wool -sohva okran värisellä Planum-kankaalla.

Sohvan hoito-ohjeet

Sohvatyynyjä on syytä pöyhiä jokaisen siivouksen yhteydessä. Ecosupersoft -tyynyille riittää kevyempi pöyhintä, mutta höyhentäytteiset tyynyt vaativat viikoittaista, voimakkaampaa pöyhintää. Mitä pidempi aika edellisestä pöyhinnästä on, sitä hankalampaa tyynyt on saada takaisin alkuperäiseen muotoonsa.

Mikäli istuintyynyn päällinen on ajan saatossa päässyt hieman liikkumaan, kannattaa päällisiä asetella uudelleen, jotta muoto palautuu. Vesipesua kestävät päälliset voi tarvittaessa myös käyttää pesukoneessa, mikä myöskin helpottaa muodon palautumista.

Luonnonkuituja sisältävät kankaat sekä kankaat, joissa on pitkiä langanjuoksuja (esimerkiksi buklee-kankaat), voivat nyppyyntyä käytössä. Etenkin luonnonkuituiselle kankaalle on tyypillistä, että siitä irtoaa pieniä kuituja, jotka saattavat istumisen jälkeen kiertyä nypylle kankaan pintaan. Joskus nukkaantuminen voi johtua myös siitä, että kankaan pintaan irtoaa kuituja muista tekstiileistä, kuten vaatteista tai torkkupeitosta. Säännöllinen pinnan imurointi auttaa estämään nukkaantumista, mutta oiva apuväline on myös nukanpoistokone. Nukanpoistokoneella annat tekstiilille siistimmän ilmeen ja lisää käyttöikää.

Seuraavia ohjeita seuraamalla pystyt nauttimaan sohvastasi yhä pidempään.

  1. Imuroi sohva noin kerran kuussa.
  2. Käytä nukanpoistokonetta mahdolliseen nukkaantumiseen.
  3. Pöyhi selkätyynyjä tasaisin väliajoin.
  4. Vaihda välillä selkätyynyjen paikkaa. Tee sama istuintyynyille.
  5. Poista tahrat mahdollisimman nopeasti.
    Pienet tahrat lähtevät esimerkiksi Sofa Care Kit -hoitopakkauksesta löytyvällä puhdistusaineella. Easy Care -kankaat voit pestä myös kotikoneessa, mikäli kankaaseen tulee isompaa tahraa. Naturals -kankaille suosittelemme kuivapesua.
  6. Kiristä jalkoja tasaisin väliajoin, esimerkiksi kerran kuussa.

Sohvan säännöllinen huolto

LUE LISÄÄ: