Riippu-hyllyn tarina

Samuli Helavuon lähtökohta Riippu-hyllyn suunnittelussa oli löytää ja luoda uusia mahdollisuuksia säilytykseen pienissä tiloissa. Ajatus sisäpuutarhasta kulki alusta asti mukana. Suunnitteluprosessi alkoi muutamilla nopeilla luonnoksilla ideasta. Samulin tärkeimpiä päämääriä suunnittelussa on parantaa ihmisten elämänlaatua, ratkaista ongelmia ja lisätä valinnanvapautta. Riippu pohjautuu tähän ideologiaan.

Riippu luonnoksia, Samuli Helavuo

Projektin edetessä Samuli teki useita kokeellisia ratkaisuja miettiessään, miten riiputtaa hyllyjä. Tärkeintä oli tehdä kokeiluja oikeassa mittakaavassa. Hän keksi erittäin yksinkertaisen ja näkyvän ratkaisun, josta tulikin Riippu-hyllyn uniikiksi tekevä yksityiskohta.
Riippu prosessi 1, Samuli Helavuo
Vaihto-opiskelijana Berliinissä Samuli pääsi tutustumaan keramiikkaan materiaalina. Keramiikan työstöprosessit ja erilaiset materiaalit tekivät Samuliin suuren vaikutuksen. Hän pystyi käyttämään sielä oppimaansa hyödyksi ja suunnittelemaan ja valmistamaan Riippu-hyllyyn keraamiset ruukut. Niiden suunnittelussa hän halusi korostaa käytännöllisyyttä ja esteettisyyttä.
Riippu prosessi 2, Samuli Helavuo
Monien päätösten jälkeen idea oli valmis varsinaisen prototyypin valmistamiseen. Massiivipuu oli luonnollinen valinta hyllyjen materiaaliksi. Köysien materiaaliksi valikoitui purjehdusköysi kestävyytensä ja joustamattomuutensa ansiosta.
Riippu prosessi 3, Samuli Helavuo
Yhteistyömme Samulin kanssa Riippu-hyllyn tiimoilta alkoi syksyllä 2015. Riippu-hylly sopii mallistoomme ja tuotantotapoihimme täydellisesti, ja huomasimme muutoinkin jakavamme samanlaiset arvot Samulin kanssa. Riippu-hylly valmistetaan nyt omalla tehtaallamme Jurvassa massiivitammesta. Ruukut meille valmistaa JP Studiokeramiikka Lapinlahdella.
Kiitos Samuli kun suunnittelit meille tämän mahtavan hyllyn!
Samuli Helavuo, kuva Katri Kapanen