Kurkistus tuotantoomme

Tehtaamme sijaitsee Jurvan Niemenkylässä, noin 50 km Vaasasta ja Seinäjoelta. Jurvahan on nykyään osa Kurikan kuntaa.

Tehtaamme on edelleen samalla paikalla, missä paappani aloitti huonekalujen valmistuksen yli 50 vuotta sitten. Paappa myi lehmät, ja teki navetasta aluksi pikku verstaan, joka sitten pikkuhiljaa vuosien saatossa laajeni kun tilaa tarvittiin lisää. Parhaimmillaan tehtaalla on työskennellyt 50 työntekijää.

Tällä hetkellä työntekijöitä on 5. Naiset Miia ja Helinä ovat vastuussa kankaan leikkuusta ja ompelusta. Hannu toimii mallimestarina ja kaavoittaa uudet tuotteet ja teemme yhdessä prototyypit. Taitavampaa miestä saa hakea! Nykyään on tälläiset tyypit kiven alla. Hannun lisäksi verhoomossa toimivat Jari ja Ville.

 

hakola_miia_web

 

hakola_helina_web

 

hakola_hannu_web

 

hakola_jari_s_web

Sohvien runkoja emme tee itse, vaan ne tulevat lähialueen puusepiltä alihankintana. Myös metalliosat, kuten sohvien jalat, tulevat läheltä Kurikasta metallipajalta. Työllistämme siis pohjanmaan alueella useita yksityisyrittäjiä.

 

hakola_tyontekijat_web

Tiloissamme toimii vuokralla myös kaksi puuseppää, Petri Karjalainen ja Pekka Mäki. Molemmat tekevät meille yrittäjinä töitä. Petrin taitavissa käsissä syntyy lähes kaikki tilaustyöt, esimerkiksi jos asiakas haluaa puisen ruokapöydän omilla mitoilla. Petri tekee myös Woody -pöydät ja uusien Allen ja Leafy -tuolien rungot.

Että tälläinen porukka meillä täällä!