Kokemuksia päällisten pesusta

HOITO-OHJEET

Kokemuksia päällisten pesusta

TIINA ILMAVIRTA, DESIGN WASH -BLOGI

Design Wash -blogin Tiina Ilmavirta toteutti kodissaan kevätsiivouksen, jonka yhteydessä myös kodin molemmat sohvat pestiin. Toisen sohvan Tiina puhdisti Softcaren tekstiilipesua käyttäen, ja toisen irtopäälliset pestiin pyykkikoneessa. Suurin osa mallistomme kankaista on likaa hylkiviä, mutta toisinaan näkyviä tahroja kuitenkin tulee, ja pesulle voi olla tarvetta.

Hakola Cosy Pocket -sohva Tiina Ilmavirran kotona

”Hakolan valikoimista löytyy sohvan huoltamiseen Sofa Care Kit -hoitopakkaus, johon kuuluu Softcaren tekstiilipesu, verhoilusuoja, taikasieni sekä froteeliina. Hoito-ohjeissa neuvotaan, että tahrat kannattaa ensisijaisesti puhdistaa tislatulla akkuvedellä, joka ei jätä kalkkitahroja sohvan kangaspintaan. Mikäli tahra ei lähde vedellä, kannattaa tahra irrottaa tekstiilipesuaineen avulla. Tahrat kannattaa poistaa heti tuoreeltaan, ennen kuin lika imeytyy tekstiiliin ja värjää sen kuidut.” (Design Wash)

Hakola Cosy Pocket -sohva ja tekstiilipesuaine

”Jos sohvan päällisissä on isompia tahroja, on konepesukin useiden irtopäällisten kohdalla mahdollista. Villaisia irtopäällisiä ei voi konepestä, mutta koska villa on itsessään likaahylkivä, riittää usein pelkkä tuuletus ja paikallinen tahranpuhdistus. Pestyjen irtopäällisten takaisinlaitossa on muistettava se, että ne kannattaa asettaa paikoilleen kankaan ollessa vielä vähän kostea. Hakolan sohvan irtopäällisten pesu on nämä vinkit muistaen helppoa ja vaivatonta.”

Hakola irroitettavat sohvanpäälliset

”Meidän isompi vaalea sohva alkoi selkeästi olla kunnon pesun tarpeessa. Olen yhden kerran pessyt kaikki päälliset, istuin- sekä selkätyynyjä sitten useammin. Nyt päätin pestä taas kaikki päälliset uudelleen, sohvarungon kankaat mukaan lukien. Tällä kertaa muistin pyytää Hakolalta vastakappaleet tarroihin ja ai että kun homma hoitui näppärästi! En tiedä miksi en edes tajunnut kysyä aiemmin vastatarrojen perään, mutta ne ovat ihan ehdottomat. Istuin- ja selkätyynyihin vastatarrojahan ei tarvitse ollenkaan. Tarranauhojen vastakappaleet saa tilattua Hakolalta veloituksetta info@hakola.fi. Kannattaa muistaa!” (Design Wash)

Kuvat Tiina Ilmavirta / Design Wash

Hakola irroitettavien sohvapäällisten tarrakiinnityksen vastakappaleet

LUE SEURAAVAKSI:

Sohvan viikkohuolto – näillä vinkeillä lisäät sohvasi käyttöikää

Milloin olet viimeksi huoltanut sohvasi? Saat sohvallesi tai nojatuolillesi reilusti lisää käyttöikää kun huollat sitä säännöllisesti. Verhoillut kalusteet kaipaavat viikottaista huolenpitoa, joka ei vaadi paljon vaivaa mutta tekee kalusteistasi mukavampia käyttää.

Lue lisää
Sohvan kevätsiivous

Kevään saapuessa monella on mielessä kunnon kevätsiivous, armoton aurinko kun paljastaa ikävästi nurkissa pyörivät pölypallerot ja sohvakin voi alkaa näyttää siltä, että se kaipaisi pientä huoltamista. Ei hätää! Sohviemme huolto on tehty helpoksi, ja lisäksi se voi olla hauskaa kuten kuvista näkyy!

Lue lisää
Annaleena Hakolan sisustusvinkit omannäköiseen makuuhuoneeseen

Kävimme kylässä luovan johtajamme Annaleena Hakolan uudessa kodissa Lauttasaaressa ja makkarikapinan kunniaksi pyysimme häntä jakamaan parhaat vinkkinsä rohkean ja omannäköisen makuuhuoneen sisustuksen luomiseksi.

Lue lisää