Kokemuksia päällisten pesusta

HOITO-OHJEET

Kokemuksia päällisten pesusta

TARINA DESIGN WASH -BLOGISTA

Tiina Ilmavirta Design Wash -blogin takaa toteutti kodissaan isomman kevätsiivouksen, jonka tiimoilta hän puhdisti perheen molemmat sohvat, toisen Softcaren tekstiilipesua käyttäen ja toisen pesukoneessa pesemällä. Suurin osa Hakolan kankaista on itsessään likaahylkiviä, mutta toisinaan näkyviä tahroja kuitenkin tulee.

Hakola Cosy Pocket -sohva Tiina Ilmavirran kotona
3:n istuttava Cosy Pocket -sohva hiekan värisellä Florist-kankaalla ja Moon rahi.

”Hakolan valikoimista löytyy sohvan huoltamiseen Sofa Care Kit -hoitopakkaus, johon kuuluu Softcaren tekstiilipesu, verhoilusuoja, taikasieni sekä froteeliina. Hoito-ohjeissa neuvotaan, että tahrat kannattaa ensisijaisesti puhdistaa jäähtyneellä keitetyllä vedellä, joka ei jätä kalkkitahroja sohvan kangaspintaan. Mikäli tahra ei lähde keitetyllä vedellä, kannattaa tahra irrottaa tekstiilipesuaineen avulla. Tahrat kannattaa poistaa heti tuoreeltaan, ennen kuin lika imeytyy tekstiiliin ja värjää sen kuidut.” (Design Wash)

Hakola Cosy Pocket -sohva ja tekstiilipesuaine

Jos sohvan päällisissä on isompia tahroja, on konepesukin useiden irtopäällisten kohdalla mahdollista. Villaisia irtopäällisiä ei voi konepestä, mutta koska villa on itsessään likaahylkivä, riittää usein pelkkä tuuletus ja paikallinen tahranpuhdistus. Pestyjen irtopäällisten takaisinlaitossa on muistettava se, että ne kannattaa asettaa paikoilleen kankaan ollessa vielä vähän kostea. Hakolan sohvan irtopäällisten pesu on nämä vinkit muistaen helppoa ja vaivatonta.

Hakola irroitettavat sohvanpäälliset

”Meidän isompi vaalea sohva alkoi selkeästi olla kunnon pesun tarpeessa. Olen yhden kerran pessyt kaikki päälliset, istuin- sekä selkätyynyjä sitten useammin. Nyt päätin pestä taas kaikki päälliset uudelleen, sohvarungon kankaat mukaan lukien. Tällä kertaa muistin pyytää Hakolalta vastakappaleet tarroihin ja ai että kun homma hoitui näppärästi! En tiedä miksi en edes tajunnut kysyä aiemmin vastatarrojen perään, mutta ne ovat ihan ehdottomat. Istuin- ja selkätyynyihin vastatarrojahan ei tarvitse ollenkaan. Tarranauhojen vastakappaleet saa tilattua Hakolalta veloituksetta info@hakola.fi. Kannattaa muistaa!” (Design Wash)

Kuvat Tiina Ilmavirta / Design Wash

Hakola irroitettavien sohvapäällisten tarrakiinnityksen vastakappaleet

HAKOLAN TUOTTEITA: