Nahka

Nahan elinikä voi olla jopa neljä kertaa pidempi kuin tekstiilien. Nahan vanheneminen ei myöskään pienennä sen arvoa; iäkäs, patinoitunut nahkatuote säilyttää arvonsa ja on edelleen käyttökelpoinen. Nahalla verhoiltu huonekalu ei myöskään aiheuta allergisia reaktioita koska siitä voidaan poistaa pöly täydellisesti.

Nahka

Nahan elinikä voi olla jopa neljä kertaa pidempi kuin tekstiilien. Nahan vanheneminen ei myöskään pienennä sen arvoa; iäkäs, patinoitunut nahkatuote säilyttää arvonsa ja on edelleen käyttökelpoinen. Nahalla verhoiltu huonekalu ei aiheuta allergisia reaktioita, ja koska siitä voidaan poistaa pöly täydellisesti, sopii se hyvin myös allergiakoteihin.

Pesu ja huolto

Nahkasohvan hoito alkaa jo tuotteen paikan valinnasta. Nahkasohvaa ei suositella sijoitettavaksi patterin lähelle, eikä suoraan auringonpaisteeseen. Jatkuva suora auringonvalo haalistaa nahkasohvan värejä.

Nahkasohvan puhdistus tulee tehdä vähintään kahden viikon välein imuroimalla. Nahkasohva kannattaa imuroida pehmeällä tekstiilisuulakkeella, joka ei naarmuta tai aiheuta hankaumia sohvaan. Nahkasohvaan ei tule käyttää liuotinpohjaisia, emäksisiä tai happamia puhdistusaineita (yleispuhdistus-, ja tahranpoistoaineita). Tämän tyyppisiä puhdistusaineita ei ole suunniteltu nahkaisten huonekalujen puhdistukseen, ja ne todennäköisesti vain pilaavat sohvan pinnan.

Jos peitevärjätyllä nahalla verhoiltuun sohvaan (Lazy Fine) kuitenkin tulee tahra, suosittelemme poistamaan sen Marseille-saippualla ja kostealla liinalla. Kokeile kuitenkin saippuaa ensin huomaamattomaan kohtaan.

Hakola Round-sohvapöytä
Fine Leather

Peitevärjättyä, hiottua nahkaa käytetään huonekaluissa yleisimmin, ja sitä on myös Hakolan valikoimissa oleva Fine Leather. Fine Leather on hiottu, pigmenttivärjätty ja lopuksi viimeistelty lakkaamalla. Peitevärjätyn nahan etuihin kuuluu sen käytännöllisyys; se on kestävää, eikä likaannu helposti. Toisaalta pintavärjätty nahka saattaa tuntua liukkaalta ja kylmältä. Nämä ominaisuudet aiheutuvat suojaavan pinnan tuovasta lakkakerroksesta.

Tilaa kangasnäytteet

TUOTTEITA FINE LEATHER -NAHALLA