”Höylän lastuuhin syntyny”

Voitteko kuvitella? Tämä mies on tehnyt meidän perheelle sohvanrunkoja vuodesta 1966. Eli lähes 50 vuotta. Saimme kunnian vierailla tänä kesänä Paavon verstaassa Jurvan Närvijoella. Ja voi että mikä paikka!  Ja millä intohimolla joku voi suhtautua työhönsä. Paavo on ollut nyt jo jonkun aikaa eläkkeellä, mutta tekee omasta tahdostaan meille vielä töitä pitääkseen itsensä vireänä. Paavon höylästä syntyy muunmuassa Pingviini -tuolin jalat.

Isäni on kertonut minulle usein Paavosta, ja hänen omistautuneisuudestaan työlleen, mutta vasta nyt, kun pääsin itse tapaamaan Paavoa ja tutustumaan hänen verstaaseensa ymmärsin, mistä on kyse. ”Höylän lastuuhin syntyny”. Taas ymmärrän yhtä jurvalaista sanontaa paremmin.

paavo_web copy

paavo_kangas_web copy

Paavon kanssa rupatellessa olisi helposti vierähtänyt tovi, niin paljon Paavolla oli mielenkiintoisia tarinoita vuosien varrelta. Kysellessäni Paavolta taustoja hänen ammatinvalintaansa nuorenamiehenä, hän kertoi, että se oli aika selvä homma. Olihan jo hänen oma paappansa puuseppä, ja myöhemmin isänsä. Isän opeissa Paavosta kehkeytyi taitava puun muovailija.

Astuessamme sisään Paavon verstaaseen, tuntui kuin siellä olisi aika pysähtynyt. En ole ikinä ollut niin kodikkaassa ja järjestelmällisessä työtilassa. Kaikki kauniit, vanhat työvälineet olivat siistissä järjestyksessä, lattiat narisivat joka askeleella ja valo siivilöityi kauniisti ikkunoista sisään.

verstas_web copy

hoylat_web copy

Kiitos Paavo että saimme vierailla verstaassasi ja kiitos niistä tuhansista sohvanrungoista joita on taitavissa käsissäsi syntynyt!

 TILAA UUTISKIRJE:SEURAA MEITÄ:

Facebook
Instagram
Pinterest

HAKOLA HUONEKALU OY

Niemenkyläntie 238
66320 Jurva
info@hakola.fi
010 3370099

HAKOLA SHOP

Fredrikinkatu 28
00120 Helsinki
satu-sofia.isberg@hakola.fi
shop@hakola.fi
0503582739

ti – pe 10-18
la 10-15

TILAUKSET

Aina ilmainen toimitus Suomeen.

Toimitusaikamme on noin 6-8 viikkoa.

Tilaa helposti verkkokaupastamme – maksu verkkopankin ja yleisimpien luottokorttien avulla. Verkkokaupassamme myös Klarna lasku-, ja osamaksumahdollisuus.

Voit tehdä tilauksen myös sähköpostitse info@hakola.fi. Palvelemme mielellämme
henkilökohtaisesti!