Heikki Aska

SUUNNITTELIJAT

Heikki Aska

NOMA-LEPOTUOLI

Puuseppä Heikki Aska on erikoistunut puusta valmistettujen huonekalujen suunnitteluun ja valmistukseen. Fiskarsin ruukkikylässä asuva ja työskentelevä Aska uskoo, että kaunis ja funktionaalinen puuesine on käyttäjälleen ilon lähde vuosiksi eteenpäin. Hakolalle hän on suunnitellut ajattoman Noma-lepotuolin.

Hakola Noma-lepotuoli
Hakola Noma-lepotuoli

”Valmistin ensimmäisen version Noma-tuolista verstaassani jo vuonna 2007. Inspiraatiota suunnitteluun hain safarityylisistä lepotuoleista. Noman muotokieli on kehittynyt vuosien mittaan modernimmaksi, mutta aikaisempien versioiden hahmo on säilynyt.

Noma on löytänyt muotonsa lukuisten piirrosten, hahmomallien ja koeistuttavien prototyyppien kautta. Työstän tuotteita viivapiirrosten pohjalta suurilta osin verstasoloissa luonnollisessa koossa piirtäen ja malleja rakentaen. Suunnittelu nojaa alkuvaiheesta asti myös teknisten ominaisuuksien toimivuuden varmistamiseen, visuaalista ilmettä unohtamatta.”

Heikki Aska

”Tein tuolin puuosat melko pitkälle valmiiksi verstaallani Fiskarsissa. Teimme niihin pieniä muutoksia myöhemmin yhteistyössä Hakolan puusepän Petri Karjalaisen ja tuotepäällikkö Anne Kytöharjun kanssa. Jurvassa työstettiin erityisesti nahkaista istuinosaa sekä muokattiin hieman puurunkoa nahkaosan kiinnitykseen sopivaksi.

Pidän yksityiskohtien tarkkaa suunnittelua ja laadukasta toteutusta ehtona hyvälle muotoilulle. Noma-lepotuolissa näihin lukeutuu esimerkiksi kehien kolmiorakenteen detaljit sekä käsinojiin tehdyt leikkaukset. On tärkeää, että tuotetta pääsee testaamaan ja käyttämään jo prototyyppivaiheessa. Näin saadaan selville huonekalun todellinen käytettävyys.”

Hakola Noma-lepotuoli ja Edit-hylly

HAKOLAN NAHKATUOTTEITA:

3.690,003.990,00
249,00
1.490,00
3.690,003.990,00
249,00
1.490,00
3.690,003.990,00
249,00
1.490,00