Hakola: Puusepän työkalut

Tuotanto ja vastuullisuus

Me Hakolalla olemme valmistaneet samassa tehtaassa sohvia ja huonekaluja yli 50 vuotta. Jokainen sohva valmistuu edelleen käsityönä asiakkaan tilauksen mukaisesti.

Tuotanto ja vastuullisuus

Me Hakolalla olemme valmistaneet samassa tehtaassa sohvia ja huonekaluja yli 50 vuotta. Jokainen sohva valmistuu edelleen käsityönä asiakkaan tilauksen mukaisesti.

Hakola: Puusepän työkalut

Hakolan huonekalut syntyvät meillä työskentelevien ompelijoiden, verhoilijoiden, puuseppien sekä muiden paikallisten ammattilaisten yhteistyönä. Jokainen Hakolan sohva on kymmenien pohjalaisten osaajien yhteistyön tulos.

Sohvan valmistus alkaa aina rungosta. Rungot valmistetaan puuseppä Reijo Kangasniemen verstaalla Kurikassa käyttäen materiaalina massiivikoivua tai -kuusta ja koivuvaneria. Rungon massiivipuu on kasvanut eteläpohjanmaalla ja se käsitellään Luopajärven sahalla. Koivuvaneri on UPM:n ykköslaatuisen vanerin sahauksessa syntynyttä ylijäämäpalaa, jonka pystymme erinomaisesti hyödyntämään sohvien runkojen materiaalina. Runkoon kiinnitetään napakat jouset, joiden avulla saadaan hyvä istuinmukavuus. Lastulevyä emme käytä huonekaluissamme ollenkaan.

Sohvien selkätyynyt valmistetaan Jalasjärvellä Lennol Oy:ntehtaalla. Mukavan pehmeissä selkätyynyissä on täytteenä Ecosupersoft -spiraaliontelokuitu, joka on lokeroitu pitkittäissuunnassa. Lokeroinnin avulla täyte saadaan pysymään paikoillaan, eikä tyyny menetä niin helposti muotoaan. Ecosupersoft on valmistettu 100% kierrätetyistä PET-pulloista. Selkätyynyyn on valittavissa myös höyhen-untuva-kierrevanusekoite.

Valmiit rungot kuljetetaan omalle tehtaallamme Jurvan Niemenkylään. Sohvan verhoilun ensimmäinen vaihe on kankaanleikkaus. Osa verhoilukankaista ja kaikki nahkapäälliset leikataan edelleen käsin. Leikkuun jälkeen ompelijamme ompelevat kankaista sohvan irtopäällisen. Verhoilukankaat tulevat vastuullisilta valmistajilta, kaltaisiltamme perheyrityksiltä pääosin Euroopasta. Fine Leather- ja nupukkinahat hankimme tukkuri Sorenseniltä Tanskasta, ja kasviparkitun nahan meille toimittaa kotimainen Ahlskog. Käytämme vain parhaita materiaaleja, jotka ovat kestäviä, helppohoitoisia ja turvallisia.

Tämän jälkeen sohvan runkoon liimataan tarvittavat vaahtomuovipehmusteet, joiden päälle tulee vielä siisti viimeistelyvanu. Vanut meille toimittaa Ewona Finland Oy Kankaanpäästä ja vaahtomuovit tulevat Vevia Finland Oy:ltä Ähtäristä. Lopuksi verhoilijamme asettaa rungon irtopäällisen paikoilleen ja istuin- ja selkätyynyt pussitetaan. Sohva pakataan lähes aina kestokuljetuskassiin, jossa sohva kuljetetaan asiakkaan kotiin. Tämän jälkeen kestokuljetuskassi palautuu tehtaallemme, jolloin voimme käyttää sitä yhä uudelleen.