Hakola pukeutuu Vuokkoon!

Hakola pukeutuu Vuokkoon!

Hakola pukeutuu
Vuokkoon!

Tehkäämme itsevarmasti, rohkeasti ja omanlaisesti

”Olen suuresti ihaillut Vuokon työtä ja samaistunut jo aivan urani alkumetreillä hänen designfilosofiaansa. Lukiessani Vuokon vanhoja haastatteluja huomasin, että hänen mietteensä muotoilusta olisivat voineet olla omiani – 60 vuoden ikäerostamme huolimatta. Hakolan ja Vuokon yhteistyö onkin minulle unelmaliitto. Kun ehdotimme yhteismallistoa Vuokolle, iloksemme hänkin innostui yhteisestä tekemisestä sopivasti samanhenkisten toimijoiden kesken. Ja tässä sitä ollaan;

Tänä syksynä, Hakola pukeutuu Vuokkoon.” 

Annaleena Hakola, Hakolan toimitusjohtaja ja perheyrittäjä kolmannessa polvessa 

Hakola Jokiraita-sisustustyyny mustavalkoisella Jokiraita-kankaalla

Vuokosta

Vuokko on tekstiilisuunnittelija Vuokko Nurmesniemen luoma ikoninen suomalaisbrändi. Vuokko tunnetaan rohkeista väreistään, kuoseistaan, veistoksellisista linjoistaan ja tinkimättömästä design-ajattelustaan.

Vuokko Nurmesniemi työskenteli myös Marimekolle yrityksen alkuaikoina. Sanotaankin, että juuri Vuokko oli se, joka loi yrityksen ilmeen ja tunnistettavan tyylin – hänen myös kerrotaan tuoneen Marimekon designiin värit ja ilon mukanaan.

Vuokon design-filosofia onkin pähkinänkuoressa uskoa itseen, tinkimättömyyttä ja rohkeutta sekä oman ilmeen ja uuden luomista, trendejä seuraamatta. Myös kotimainen tuotanto, tuotteiden ja niiden materiaalien korkea laatu, ovat aina olleet myös Vuokolle ensiarvoisen tärkeitä.

Yhdessä olemme enemmän

Annaleena Hakola opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa kuosisuunnittelua ja Vuokon rohkeat linjat tekivät häneen jo tuolloin suuren vaikutuksen. Haave yhteistyöstä Vuokon kanssa syntyi myöhemmin, Hakolan perheyritystä uudistaessa. Viime talvena Annaleena otti Vuokkoon yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä.

Annaleena pääsi tiiminsä kanssa Vuokon kuosiarkistojen kätköihin ja tulos on tässä; pallot ja raidat loksahtivat paikoilleen. Laadukas villakangas kudottiin Lapualla, kangaskutomo Annalassa. Senkin haluttiin olevan viimeisen päälle – kestävän aikaa ja kulutusta. Tuotemallisto mietittiin viimeistä saumaa myöten myötäilemään suomalaisyritysten yhteisiä arvoja; korkeaa kotimaisuusastetta, laadukkuutta, ajattomuutta sekä sopivasti pientä kapinallisuutta. Sekä Vuokolla että Annaleenalla on myös vahva tahto tehdä esteettisesti kestäviä tuotteita, joita ajan hammas ei herkästi nakerra ulkomuodonkaan osalta.

Hakola Filippa Wool -vuodesohva sinivihreällä Jokiraita-kankaalla
Hakolan luova toimitusjohtaja Annaleena Hakola ja Flippa Wool -vuodesohva mustavalkoisella Jokiraita-kankaalla

”Minulla on syvempi tunne käsillä olevasta aikakaudesta, että nyt olemme jonkun suuren äärellä. Haluan olla se, joka on luomassa suomalaisiin, ja suomalaiseen muotoiluun itsevarmuutta ja uskallusta olla oma ainutlaatuinen itsensä. Omalla tavallaan jatkaa samaa työtä, jota Vuokkokin on rohkeasti tehnyt. Ehkä tämä yhteistyömallisto tapahtui juuri nyt ja juuri siksi.”

Annaleena Hakola