Elämää Lazyn kanssa

Tutustuin Hakolaan yrityksenä paremmin viime kesänä, kun sohvan hankinta oli meille ajankohtaista. Kiersin kaikki pienen pitäjämme huonekaluliikkeet useampaankin kertaan ja selasin netistä useita vaihtoehtoja. Se oikea sohva tuntui olevan tällä kertaa kyllä todella suuren kiven alla.

”Meillä oleillaan paljon olohuoneessa ja luonnollisesti sohva on suuressa osassa niinä hetkinä kun ehditään ihan vain olla perheen tai ystävien kesken. Myönnän, me ollaan löhöäjiä!”

Eräänä päivänä Hakola sitten julkaisi Instagram feedissään ensimmäisen kuvan uudesta tulokkaastaan; Annaleena Hämäläisen suunnittelemasta Lazy-sohvasta. Se oli sitä rakkautta ensisilmäyksellä! Erityisesti sohvan muotoilu herätti heti mielenkiintoni; klassinen yleisilme, olematta kuitenkaan tylsä. Sohva näytti myös kevyeltä vaikka kooltaan olikin suuri. Kapeat käsinojat toivat mukavaa vaihtelua jo niin nähdyille leveille ja massiivisille käsinojille. Korkea maavara, jotta sohvan altakin pääsee imuroimaan. Tätä ominaisuutta en osaisi arvostaa, ellei vanha sohvamme olisi ollut maailman matalimmilla jaloilla varustettu. Bonuksena vielä pestävät päälliset, tämä kaikki tuntui jo lähes liian täydelliseltä ollakseen totta. Mutta siinä se nyt oli – Lazy, minun unelmieni täyttymys. Miehenkään päätä ei tarvinnut yrittää kääntää sen kummemmin tämän hankinnan suhteen, taisi muotokieli miellyttää maskuliinistakin silmää.

Tilasin sohvan kangasvaihtoehdot Hakolan sivuilta ja kangasvaihtoehdot olivatkin jo seuraavana päivänä odottamassa postilaatikossa. Kaikki sävyt Florist-kankaassa miellyttivät kovin silmääni ja suurinta kamppailua kävinkin vaaleanharmaan ja pellavan sävyn kesken. Koska vanha sohvamme kuitenkin oli pellavan värinen, vei vaaleanharmaa sävy voiton tällä kertaa.

Tämän jälkeen suuntasin sitten tilausta tekemään Hakolan verkkokauppaan. Kyllä, ostin sohvan näkemättä – hieman ehkä nolottaakin myöntää asia. Olin kuitenkin vaihtanut kokemuksia netissä Hakolan sohvista niin kuluttajien kuin itse Annaleenankin kanssa ja olin saanut kuulla tuotteista pelkkää hyvää. Tein kuin teinkin uhkarohkean päätöksen, sohva lähti tilaukseen. Tilauksesta seuraavalla viikolla olin menossa Habitareen ja siellä koeistuin ensimmäisen kerran Lazyn. Voi mikä helpotuksen huokaus kun sohva osoittautui aivan täydelliseksi niin istuinmukavuudeltaan kuin ulkonäöltäänkin.

Sohva saapui kotiimme sisään kannettuna noin kolme viikkoa tilauksesta ja olo oli kuin jouluna konsanaan. Ei siinä miestä paljon kotiin töistä odoteltu kun paketti alkoi avautua ja jalatkin oli silmän räpäyksessä jo kierretty paikoilleen. Tämän sohvan kasaamiseen ei koneita tarvittu, helpommaksi ei huonekalun kokoamista voi tehdä. Sohva näytti t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-l-t-ä!

Meidän perheellä on kohta vuosi sohvan käyttöä takana ja olemme edelleen erittäin tyytyväisiä hankintaan. Meillä oleillaan paljon olohuoneessa ja luonnollisesti sohva on suuressa osassa niinä hetkinä kun ehditään ihan vain olla perheen tai ystävien kesken.

Myönnän, me ollaan löhöäjiä, Lazy sohva jo nimeltään on siis kuin meille tehty, aivan mahtavaa kun koko perhe mahdutaan yhtä aikaa sohvalle. Jos meinaa ahtaus iskeä saa muutaman lisäsentin kun selkätyynyt heittää lattialle. Istuinsyvyydeltään Lazy on normaalia syvempi, joten niin kuin sohvan esittelyssäkin jo sanotaan ”Ei sovi pönöttäjille” – rennon letkeä sohva siis kyseessä. Meillä on tykätty myös irtorahista, jonka avulla sohvan ilmettä saa helposti muutettua. Yhdistämällä rahin sohvaan, sen koko kasvaa entisestään ja siihen mahtuu mukavasti kaksi aikuista vierekkäin makoilemaan ja nauttimaan vaikka leffahetkestä.

Sohva on kestänyt meidän käyttöä hyvin. Istuintyynyt ovat edelleen kuin uudet, mitään monttuja tai painaumia ei ole ilmennyt. Meidän sohvalla löhöämisen sijaan myös pompitaan ja tehdään kuperkeikkaa, leikitään milloin mitäkin, eli testattu on todenteolla sohvan kestävyyttä niin kankaan kuin rungonkin osalta.

Irtopäälliset ovat todella käytännölliset lapsiperheessä. Alkuun suojelin päällisiä vähän liiankin kanssa, mutta käytössä on tullut huomattua, että se on aivan turhaa nipottamista. Pienet elämisen jäljet eivät haittaa ja täytyy sanoa, ettei niitä kyllä kovin ole sohvassa näkynytkään. Vaikka sohva on vaalea, on kangas pinnaltaan likaa hylkivä ja helposti puhdistettava. Sohvan päälliset, lukuun ottamatta runko-osien päällisiä, ovat jo kerran pyörineet meillä koneessa; lapsi- ja koiraperhe kun olemme. Hieman hirvitti ensimmäisen koneellisen jälkeen kuinka päällisten käy konepesussa. Huoli oli turha; päälliset olivat kunnossa ja entisessä loistossaan. Itse pesin jokaisen päällisen omanaan, jotta niillä oli kyllin väljä vesi puhdistua. Pieni vinkki pesun jälkeisiin toimiin; päälliset kannattaa laittaa paikoilleen hieman kosteana, sujahtavat huomattavasti helpommin näin tyynyjen päälle. Samoin pienet rypyt siloaa itsestään kankaan kuivuessa.

Kesäisin terveisin

-Tiina

Cosysohva

Meille muutti vauva!

Lazy velvet samettisohva lapsi

Rahilla lisää tilaa

Joulun rauhaa